Els dies 1 i 2 març varen tenir lloc els tallers de prototipatge de Port Innova al Club Atlètic Barceloneta. Durant aquestes sessions, els alumnes varen tenir l’oportunitat de concretar la idea que volen desenvolupar mitjançant la tècnica del cubbing i posteriorment fer els primers esbossos de la seva idea. Vàrem tenir la sort de poder contar amb la participació d’empreses que participen a Port Innova, i van poder aportar informació, visió i comentaris per alinear les idees amb el repte plantejat. Des d’aquí, volem agrair-vos la vostra participació i implicació en el projecte.

La tècnica del cubbing ens permet definir els elements rellevants per tal de poder presentar d’una forma ràpida, concreta i clara la idea que s’està treballant.

Els aspectes que es treballen en aquesta tècnica són els següents:

  • Definició de la idea: responent la tècnica de les 6 preguntes i amb totes els “perquès” corresponents, per tal de tenir una descripció concreta i detallada de la idea que s’està presentant. Un cop es tenen clars tots els aspectes de la idea, es defineix la idea en una frase.
  • Es defineix i concreta l’usuari i els seus tres atributs que permet identificar-los fàcilment.
  • Proposta de valor: on identifiquen els tres elements que els diferencien i donen valor a la idea que proposen
  • Storytelling: on se’ls demana que en 4 vinyetes aproximadament, expliquin l’experiència de l’usuari amb el producte/servei que plantegen.
  • Activitats i materials: Han de llistar aquelles activitats i recursos que necessitaran per desenvolupar la idea que proposen, tant a priori a implementar-la i un cop està implementada.
  • Logo/Team: Han de dissenyar un logo i un nom del producte que estigui alineat i sigui atractiu pel target objectiu.